main logo
556

Chiria încăperilor proprietate publică va costa mai mult în 2019

Cuantumul minim al chiriei anuale pentru folosirea încăperilor proprietate publică va fi calculat în 2019 luând în considerație tariful de bază, coeficientul de amplasare, coeficientul de ramură și coeficientul de piață, toate aceste elemente înmulțite la suprafața închiriată.

Chiria încăperilor proprietate publică va costa mai mult în 2019Chiria încăperilor proprietate publică va costa mai mult în 2019

Formula este propusă în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Tariful de bază al unui metru pătrat de spațiu dat în chirie în municipiul Chișinău va fi de 353 de lei, față de 336,5 lei în 2018, iar în municipiul Bălți – 250,3 lei, față de 238,6 lei. În celelalte municipii și orașe de reședință, tariful propus este de 182 lei, față de 173,5 lei, în orașele și localitățile suburbane municipiilor – 136,6 lei, față de 130,2 lei și în localitățile sătești – 45,6 lei, față de 43,5 lei, în anul în curs.

Coeficientul de amplasare ia în calcul dacă spațiul închiriat este clădire separată sau anexă, dacă este situat la parter, demisol sau subsol. Coeficientul de ramură se aplică ținând cont în ce scopuri va fi utilizat spațiul închiriat: deschiderea unui magazin de produse alimentare, a unei farmacii sau a unui atelier de creație etc. Coeficientul de piață variază între 0,5 și 1.

De scutiri la plata chiriei vor beneficia autorităţile/instituţiile bugetare finanţate de la bugetul de stat şi uniunile de creaţie, pentru încăperile închiriate de la alte autorităţi/instituţii bugetare finanţate de la bugetul de stat, precum şi de la întreprinderile de stat al căror fondator este autoritatea ierarhic superioară acestora, fără drept de sublocațiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării