main logo
979

China vrea mai vizibil miezul de nucă moldovenesc pe piața proprie

Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a menționat că își dorește o mai mare vizibilitatea a produselor moldovenești pe piața chineză, inclusiv miezul de nucă, care este un produs foarte apreciat în țara sa.

China vrea mai vizibil miezul de nucă moldovenesc pe piața proprieFoto: agora.md

Despre aceasta diplomatul a discutat în cadrul unei întrevederi cu ministrul economiei, Vadim Brânzan, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că Republica Moldova este un partener important pentru China, iar țara sa este deschisă spre și mai multe colaborări, în domenii precum infrastructura, menționând că China dispune de specialiști de înaltă calificare în acest domeniu. 

De asemenea, colaborări privind energia verde, industria automotive, dar și împărtășirea practicilor eficiente aplicate de China în ultimii ani în combaterea corupției.

La moment, Moldova se află în proces de negociere cu Republica Populară Chineză pe marginea încheierii Acordului de Comerț Liber. 

Pe parcursul anului 2018 au fost organizate 3 runde negocieri. Partea chineză urmează să transmită invitația de organizare a celei de-a 4-a runde de negocieri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării