3 dec, 2019 09:59
883
3
Chicu spune cine ar putea investi într-un aeroport la nordul țării
3 dec, 2019 09:59
883
3

„Dacă ne-am descurca cu resursele statului ar fi nevoie de maximum 17 milioane de euro ca aeroportul din Mărculești să fie funcțional.

Are certificat aeroportuar internațional, pista este foarte bună. Altceva că amplasarea nu este tocmai reușită. Avem aeroportul de lângă Bălți, care necesită investiții mai mari, dar are amplasare mai bună, dar noi nu contăm la această etapă pe investiții doar publice. Examinăm posibilitatea de a atrage investitori”, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Prim-ministru afirmă că se poartă discuții la acest subiect cu potențiali investitori din Germania.

„O să lansăm un concurs atunci când o să avem viziunea clară cum ne mișcăm. Ne axăm pe posibilitatea investițiilor private în această infrastructură, așa cum au făcut, în linii mari, toate țările din regiune, din Europa”, a adăugat Ion Chicu.

Anterior, Igor Dodon a vorbit despre necesitatea deschiderii unui aeroport internațional în Găgăuzia și altul în nordul republicii. Experții economici sunt de părere că se pregătește terenul pentru investitori din Rusia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter