31 iulie, 16:48
213
3
Chicu a invitat investitorii japonezi să-și deschidă afaceri în Moldova
31 iulie, 16:48
213
3

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu E.S. Katayama Yoshihoro, noul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova

Cu acest prilej, șeful Executivului i-a urat diplomatului mult succes în exercitarea mandatului de responsabilitate înaltă, transmite Știri.md.

Ion Chicu a adus mulțumiri pentru asistența tehnică și economică, acordată de către Guvernul Japoniei într-o perioadă dificilă de criză globală.

În cadrul discuției, Șeful Executivului a reiterat interesul RM în dezvoltarea continuă a parteneriatului moldo-nipon în domeniile politic, comercial-economic, umanitar și cel investițional:  

”Salutăm intensificarea relaţiilor dintre Republica Moldova și Japonia din ultimul timp și considerăm important să lărgim aria de colaborare bilaterală. 

Încurajez investitorii niponi să examineze oportunitățile oferite de cele 16 platforme industriale multifuncționale care urmează a fi create în cadrul Programului de Industrializare a Republicii Moldova”, a menționat premierul.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei la Chișinău a salutat deschiderea Guvernului Republicii Moldova în fortificarea cooperării economice și a încurajat continuarea parcursului european, dar și menținerea relațiilor bune cu partenerii externi.

Menționăm că în Republica Moldova activează 13 întreprinderi cu capital japonez, cu investiții de 115.104 de lei.

În 2020, Guvernul Japoniei a alocat un grant în valoare de 400.000 dolari pentru îmbunătățirea echipamentului de digitalizare a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Totodată, statul nipon a acordat Republicii Moldova un credit concesional, în valoare de cca 18,7 mln USD în cadrul Proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”.

Peste 40% din tehnica agricolă modernă folosită în Moldova a fost procurată cu granturile nipone.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter