161
0
Chicu a discutat cu ambasadorul SUA perspectivele economiei Moldovei
161
0

Perspectivele economiei Moldovei în anul 2020, efectele restricţiilor asupra intensităţii activităţilor economice şi soluţiile de resuscitare a unor sectoare ale economiei au fost discutate, joi, la întrevederea prim-ministrului Ion Chicu cu Ambasadorul SUA în RM, Dereck Hogan.

Foto: gov.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Executivului, premierul a vorbit despre intenţia Guvernului de a investi în construcţia şi reabilitarea infrastructurii rutiere folosind resursele publice şi fondurile oferite de partenerii de dezvoltare, transmite Știri.md.

A fost discutată intenţia Executivului de emitere a eurobondului pentru a determina industrializarea ţării, includerea RM în fluxurile economice regionale şi globale şi crearea locurilor de muncă.

Şeful Guvernului a mulţumit SUA pentru asistenţa acordată Moldovei în realizarea reformelor în economie şi justiţie, pentru susţinerea tranziţiei spre o agricultură de valoare înaltă prin reabilitarea drumurilor şi a sistemelor de irigare, dar şi pentru suportul pe alte domenii.

Interlocutorii au mai făcut un schimb de opinii referitor la evoluţia situaţiei epidemiologice în Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter