main logo
607

Centre de suport în afaceri, deschise în regiunea de sud a Moldovei

În regiunea de sud a Republicii Moldova vor activa opt centre de suport în afaceri. Lansarea acestora a avut loc astăzi la Căușeni.

Centre de suport în afaceri, deschise în regiunea de sud a țăriiOpt centre de suport în afaceri vor activa în regiunea de sud a Moldovei

Astfel, patru centre de suport în afaceri, create prin proiectul european „Poarta de sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”, vor funcționa în cadrul consiliilor raionale din Cantemir, Basarabeasca, Taraclia și Căușeni, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Alte patru spații de pre-incubare își vor desfășura activitatea în cadrul Incubatoarelor de afaceri din Cahul, Leova, Cimișlia și Ștefan Vodă.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), spațiile de suport antreprenorial au menirea de a oferi atât servicii de consultanță mediului de afaceri din raioane, cât și sprijinirea potențialilor antreprenori în vederea creării și dezvoltării unei afaceri.

Reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova,Marco Gemmer, a subliniat că lansarea centrelor este o confirmare a angajamentului UE de a sprijini dezvoltarea sectorului privat și a cetățenilor, inclusiv în regiuni și în localitățile mici.

Petru Gurgurov, director general interimar al ODIMM, a afirmat că prin cele opt centre de suport în afaceri, antreprenorii din regiunea de sud vor beneficia de asistență consultativă la inițierea, dezvoltarea și administrarea afacerilor, astfel încât acestea să devină cât mai competitive și profitabile pe piața locală și pe cea externă.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Consiliul Raional Cimișlia, în parteneriat cu ODIMM și Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării