main logo
1289

Cel mai mare parc fotovoltaic, construit de un italian la Comrat

În Parcul Industrial din Comrat va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din ţară. Proiectul aparţine unui antreprenor italian, care investeşte aproximativ cinci milioane de euro.

Cel mai mare parc fotovoltaic, construit de un italian la ComratFoto: agora.md

Terenul a fost oferit de Primăria municipiului Comrat care a semnat contractul cu investitorul. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii august şi vor dura un an, transmite Știri.md cu referire la publika.md

"Din punct de vedere practic, oamenii vor vedea reducerea preţului la energie, adică reducerea poluării nu este singurul beneficiu. Noi instalăm panouri care captează lumina soarelui şi nu poluează deloc", a afirmat investitorul italian, Garuzzo Carlo Arturo.

"Beneficiari sunt compania din Belgia, Japonia şi din Comrat. Asta e a cincea companie care vine în Parcul Industrial din Comrat, din Italia deja", a menţionat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

Acelaşi antreprenor italian a mai investit într-un parc fotovoltaic din Băcioi, municipiul Chişinău, dat în exploatare în 2018 şi care are patru mii de panouri solare. Astfel de proiecte reduc gradul de dependență a țării noastre de energia de import.

Investitorul italian mai are proiecte similare în Italia, Serbia şi Turcia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării