main logo
7612

Cel mai mare furnizor de energie din R. Moldova intră pe piața gazelor

Grupul Premier Energy, cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Republica Moldova, se extinde pe piața gazelor naturale.

Cel mai mare furnizor de energie din R. Moldova intră pe piața gazelorFoto: Imagine simbol

„În luna august, Grupul a obținut primul său contract, într-o licitație organizată la bursa locală de mărfuri, pentru furnizarea de gaze naturale unui client din Republica Moldova. Astfel, Premier Energy va începe furnizarea de gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova începând cu septembrie 2024”, potrivit raportului financiar publicat la Bursa de Valori București (BVB), transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Metanul va fi livrat de compania Navitas Energy SRL, o întreprindere de pe piața liberalizată a energiei electrice din Republica Moldova, ce face parte din grupul Premier Energy.

Potrivit lui Mihai Gidei, administratorul Navitas Energy SRL, compania a câștigat la BRM East Energy, un contract de furnizarea gazelor naturale întreprinderii SA Franzeluța pentru perioada septembrie 2024-martie 2025.

„Deținem de mai mult timp licența pentru piața liberă a gazelor, dar abia acum am decis să testăm piața și am câștigat acest prim contract”, a declarat Mihai Gidei pentru mold-street.com.

Grupul Premier Energy este deținut de vehiculul investițional Joseco Ltd din Cipru și face parte din holdingul EMMA Capital din Cehia.

Proprietarul EMMA Capital este milionarul ceh Jiří Šmejc, care anterior a preluat poziția de CEO a PPF – cel mai mare grup de investiții din Europa Centrală și de Est, după moartea fondatorului Petr Kellner, cel mai bogat ceh.

Din Grupul Premier Energy Moldova fac parte patru companii, care asigură distribuția și furnizarea energiei electrice pe aproximativ 70% din teritoriul Republicii Moldova, iar de anul trecut a devenit unul dintre cei mai mari producători de energie din surse regenerabile.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării