719
0
Cei mai bogați oameni din Moldova dețin 40% din veniturile țării
719
0

Circa 20% din societatea Moldovei, care include cei mai bogaţi oameni din ţară, au obţinut în anul 2018 aproximativ 40% din toate veniturile din republică.

Despre aceasta se menţionează în studiul "Moldova inegală, analiza celor mai importante cazuri de inegalitate în RM", realizat de mai multe organizaţii neguvernamentale, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, studiul arată că veniturile celor mai bogaţi oameni din Moldova depăşesc semnificativ veniturile celor săraci, deşi nivelul sărăciei în Moldova scade încet. 

Aşadar, 20% dintre cei mai săraci oameni deţin doar 8% din venituri.

Autorii remarcă faptul că diferenţa de inegalitate a veniturilor este la nivelul de 30 după coeficientul Gini, când 0 înseamnă lipsa inegalităţii, iar 100 indică o situaţie de inegalitate mare. 

Moldova are un nivelul mediu european şi se află lângă ţările UE, precum Croaţia şi Luxemburg.

Studiul a fost realizat de Centrul de Parteneriat pentru Dezvoltare, Fundaţia Europa de Est, asociaţia "Alianţa organizaţiilor pentru Persoanele cu Dizabilităţi din RM", reţeaua globală "HelpAge International", Coaliţia "Vocea Romilor" şi Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter