main logo
599

Cehia va susține 4 mici antreprenori din Soroca și Sângerei

Patru mici antreprenori, rezidenţi ai incubatoarelor de afaceri din Soroca şi Sângerei, vor beneficia de suport financiar din partea Agenţiei Cehe pentru Dezvoltare.

Cehia va susține 4 mici antreprenori din Soroca și Sângerei

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord au comunicat pentru Infotag că antreprenorii au obţinut granturi a câte 4 mii de euro ca să-şi dezvolte propria afacere, transmite Știri.md.

Potrivit directorului ADR Nord, Maria Prisacari, director ADR Nord, micii antreprenori din regiune contribuie la dezvoltarea socio-economică şi promovarea spiritului inovativ în activităţile de business.

"Dorim să impulsionăm iniţiativele antreprenoriale în regiune şi să creăm astfel condiţii mai bune pentru cetăţeni.

Datorită dezvoltării afacerilor, va creşte şi valoarea proiectelor investiţionale de infrastructură pe care le implementăm în regiune", a spus ea.

Granturile pot fi utilizate pentru achiziţionarea echipamentelor şi utilajelor, marketing şi promovarea companiei, instruirea teoretico-practică a membrilor companie şi introducerea de inovaţii în cadrul procesului de producţie sau în funcţionarea companiei.

Totodată, învingătorii concursului trebuie să contribuie cu încă 30% din bugetul total al proiectului.

Perioada de implementare a proiectului, propus de aplicant, nu trebuie să depăşească şase luni.

Proiectul finanţat de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare este implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova şi asociaţia obştească "Pro Cooperare Regională", incubatoarele de afaceri din Soroca şi Sângerei şi Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi pentru susţinerea start-up-urilor şi aplicarea inovaţiilor de către întreprinderile mici şi mijlocii din regiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării