main logo
4095

Ceban: Gazul se livrează în Moldova în regim normal. Prețul de achiziție pentru octombrie

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, anunță că livrarea de gaze naturale către Moldova are loc în regim normal.

Ceban: Gazul se livrează în Moldova în regim normal. Prețul de achizițieFoto: playtech.ro/Imagine simbol

"Livrările de gaze naturale către Republica Moldova, cu un volum zilnic de 5,7 milioane de metri cubi, se desfășoară ca de obicei. Conform calculelor preliminare, prețul de achiziție va fi de 1.031 de dolari per mia de metri cubi", a scris Vadim Ceban pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

De asemenea, potrivit Moldovagaz, în conformitate cu condițiile contractuale cu Gazprom, pentru luna octombrie este prevăzută livrarea către Moldova a 250 milioane de metri cubi de gaze, adică 8,06 milioane de metri cubi pe zi, inclusiv:

- 80 milioane de metri cubi (2,58 milioane de metri cubi pe zi) pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului;

- 170 milioane de metri cubi (5,48 milioane de metri cubi pe zi) pentru consumatorii de pe malul stâng al Nistrului („Tiraspoltransgaz”).

"Potrivit contractului cu Gazprom, pentru Moldovagaz sunt rezervate capacități anuale de 5,7 milioane de metri cubi pe zi. Capacitățile rezervate sunt suficiente pentru asigurarea consumatorilor țării cu gaze naturale până la începutul sezonului de încălzire. 

Capacități suplimentare pentru acoperirea cererii instalațiilor de încălzire în mărime de 2,36 milioane de metri cubi pe zi pentru ambele maluri ale Nistrului pot fi asigurate prin intermediul licitațiilor zilnice. Astfel, SA Moldovagaz în data de 30 septembrie a expediat solicitarea de a rezerva suplimentar pe platforma RBP capacitățile necesare de gaze", se arată într-un comunicat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării