main logo
1270

Ion Ceban: Am fost avertizați că putem rămâne și fără apă

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, susține că municipalitatea a fost avertizată că Chișinăul ar putea rămâne astăzi și fără apă.

Ion Ceban: Am fost avertizați că putem rămâne și fără apăȘtiri.md

În context, Ceban insistă pe ideea majorării tarifelor pentru serviciile oferite de Apă-Canal, transmite Știri.md.

„Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă-Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale.

Nu arătați cu degetul la Primărie după ce ați scumpit totul. Dacă până acum, lunar, achita 10 milioane de lei pentru lumină, după noile prețuri, trebuie să achite 31 de milioane de lei. Sau cu peste 230 de milioane de lei anual la o întreprindere pentru care și așa achităm datoriile mari formate de prin anii 2013-2015. 

Este cel mai mic preț la apă și canalizare din țară și din capitalele europene. Este necesar să fie ajustat tariful, altfel nu se va descurca Apă-Canal, iar o instituție strategică a statului este pusă în pericol.

Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioadă, fie și scurtă, a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofă pentru Chișinău. Nu exclud că se vrea o nouă schemă din partea statului ca și în cazul Termocom”, scrie Ceban pe Facebook.

În contextul majorării prețurilor altor servicii, primarul a îndemnat consilierii municipali să aprobe creșterea tarifelor pentru serviciile Apă-Canal.

„Iată de ce îndemn CMC să lase azi politica și să gândim cum salvăm întreprinderea în contextul în care toate serviciile s-au majorat”, menționează primarul.

Anterior, PAS a criticat intenția de majorare a tarifului pentru serviciile Apă-Canal și a anunțat că nu va vota pentru acest lucru.

Recent, Apă-Canal Chișinău a fost preavizată de către compania „Premier Energy Distribution” S.A. că, la data de 21 noiembrie curent, datoria acumulată pentru consumul de energie electrică la locurile de consum aflate în gestiunea furnizorului de apă constituie suma de 5.608.368,81 lei. Astfel, începând cu ziua de joi, 24 noiembrie, întreprinderea riscă să rămână fără energie electrică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării