main logo
1282

Ceban a dezvăluit secretul datoriilor Moldovagaz: Potrivit legii, compania ar trebui lichidată

În prezent, Moldovagaz are o datorie de 709 milioane de dolari față de concernul Gazprom, creanță confirmată cu documente, a declarat președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, care a răspuns la întrebările deputaților pe marginea auditului companiei prezentat în Parlament.

Ceban, despre datoria Moldovagaz: Legea prevede lichidarea companiei

Referindu-se la valoarea activelor, Ceban a spus că ele sunt pe minus, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

„Este vorba de 2,47 miliarde de lei. Or, procedura juridică spune că trebuie de capitalizat activele companiei sau anumite datorii trebuie restructurate sau să fie majorat capitalului social. Altfel, după cum prevede legea, ar trebui lichidată compania, dar nu știu dacă este corect la moment”, a punctat președintele Moldovagaz.

Experții susțin că deficitul de bani la Moldovagaz este o problemă pe care trebuie s-o rezolve acţionarii – să acorde bani întreprinderii prin emisie suplimentară de acţiuni. Gazprom refuză să facă acest lucru, ei intenţionat ne creează probleme ca mai apoi să ne şantajeze cu deconectarea gazului. Guvernul încearcă să rezolve problema ca să nu rămână fără gaz cetăţenii din Moldova, inclusiv cei stabiliți cu traiul în regiunea transnistreană.

O altă variantă ar mai fi ca Moldovagaz să ia credite de la bănci, dar aceasta nu este posibil din cauza datoriei la gaz de peste 9 miliarde de dolari, creată tot din cauza Gazpromului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării