509
0
Ce spune guvernatorul BNM despre publicarea raportului Kroll
509
0

Raportul Kroll și toate documentele de investigație legate de frauda bancară se află la procuratură, iar Banca Națională a Moldovei nu deține acest raport și nu are cum să îl publice, susține noul guvernator, Octavian Armașu.

Ce spune guvernatorul BNM despre publicarea raportului Kroll

Potrivit lui, măsura în care publicarea acestor informații poate dăuna procesului anchetei, precum și oportunitatea publicării lor urmează a fi stabilite de organele de anchetă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„BNM a oferit toate informațiile de care a dispus pentru efectuarea acestei anchete, imediat după ce au fost primite de către BNM, în luna martie 2018, au fost transmise Procuraturii Anticorupție. Documentele au fost oferite procurorilor cu scopul de a ajuta la recuperarea bunurilor fraudate de la „Banca de Economii” S.A., BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A”, susține Octavian Armașu.

Informația din raport a fost prezentată publicului larg, în luna decembrie 2017, într-o sinteză care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română pe pagina web a BNM.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter