main logo
813

Ce spune expertul Veaceslav Ioniță despre privatizarea companiei Metalferos

Expertul în politici economice, Veaceslav Ioniță, a venit cu o reacție după ce premierul Ion Chicu că a declarat că scoaterea la privatizare a companiei Metalferos va însemna „cu un monopol mai puţin în ţară”.

Ce spune expertul Veaceslav Ioniță despre privatizarea MetalferosFoto: IPN

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, expertul scrie că este greu să găsești în Moldova o întreprindere mai controversata decât MetalFeros, transmite Știri.md.

"Chiar dacă este o întreprindere profitabilă, totuși cei mai mari beneficiari de pe urmă ei nu era statul, cel puțin așa reiese din ancheta parlamentară. Privatizarea acestei întreprinderi ar îmbunățiți mediul concurențial, ar anihila clientelismul politic, ar reduce corupția politică și lobby tenebru.

Statul de pe urma unei funcționări normale a companiei ar avea de câștigat mai mult din impozite, decât acum câștigă.

Dar este extrem de important procesul de privatizare  fie unul transparent, competitiv și în interesul public. Anume de procesul de privatizare depinde succesul sau insuccesul de reformare în domeniul colectării și exportului de metale", a comentat Veaceslav Ioniță.

Știri.md amintește că premierul Ion Chicu a anunțat că întreprinderea Metalferos va fi scoasă la privatizare. Potrivit lui Chicu, după vânzarea întreprinderii, în țară va fi cu un monopol mai puțin.

Anterior, Igor Dodon a anunțat că i-a propus lui Ion Chicu să scoată la privatizare Metalferos să nu fie învinuit cineva.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării