main logo
5458

Ce soluție a propus Alaiba pentru a crește PIB-ul Moldovei

Dumitru Alaiba le propune moldovenilor să cheltuie cu 200 de lei mai mult lunar, pentru a crește produsul intern brut (PIB) cu 1%.

Ce soluție a propus Alaiba pentru a crește PIB-ul MoldoveiImagine simbol

Sugestia a fost publicată de ministru pe rețelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„200 lei pe lună = 1% din PIB. Vă rog să țineți minte această cifră de fiecare dată când faceți cumpărături. Distribuiți acest mesaj.

Dacă fiecare din noi ar cheltui lunar pe produse locale cu doar 200 lei mai mult față de ce cheltuie în mod normal, am crește PIB-ul cu 1%”, scrie Alaiba.

Ministru îndeamnă moldovenii să cumpere îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilă și covoare, produse alimentare și multe altele lucruri fabricate în Moldova.

„Așa susțineți afacerile locale și locurile de muncă aici, acasă. Iar noi vom continua să susținem afacerile prin reforme pro-business și acces finanțare ca acestea să creeze noi locuri de muncă bine plătite și să crească economia”, a mai scris oficialul.

Internauții, însă, se pare că nu prea au rămas entuziasmați de sfatul ministrului Economiei. 

Unii i-au sugerat că produsele autohtone sunt mult prea scumpe, dacă le raportezi la veniturile moldovenilor, în timp ce alții i-au sugerat că pe piață sunt prea multe bunuri de import, comparativ cu cele fabricate în Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării