main logo
1553

Ce se va întâmpla cu cei 1,5 milioane de euro găsiți într-un TIR la vamă

Banii găsiți într-un TIR la vama Leușeni, la sfârșitul lunii aprilie, vor fi transferați în bugetul statului.

Ce se va întâmpla cu cei 1,5 milioane de euro găsiți într-un TIR la vamă

Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

„Toate riscurile de contrabandă pe mai multe categorii de mărfuri, tutun, spirt, apropo dosarul cu cei peste 1,5 milioane de euro va fi în curând în judecată, iar banii vor reveni la bugetul de stat”, a declarat președintele.

De asemenea Dodon a menționat și despre depozitul cu cutiile de țigări descoperite în urma perchezițiilor efectuate în contextul dosarului cu cei peste 1,5 milioane de euro ascunși în TIR.

„Cunoașteți că SIS-ul, împreună cu Serviciul Vamal, au depistat la un depozit cutii pregătite pentru contrabanda cu țigări, cutii în valoare de zeci de milioane de euro. Toate aceste scheme vor fi stopate.

Dacă cineva va mai încerca să se joace cu schemele, astăzi, toate instituțiile au primit indicații de la Consiliul de Securitate, iar în următoarele zile sper să vedem rezultate concrete”, a mai adăugat acesta.

Știri.md amintește că în sâmbăta Paștelui, pe 18 aprilie, oamenii legii au depistat în habitaclul unei unități de transport 1.570.660 de euro, bani nedeclarați.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Leușeni, iar potrivit oamenilor legii, este vorba despre una dintre cele mai mari capturi de bani la frontieră.

Câteva zile mai târziu, procurorii au mai găsit încă 50.000 de euro în camionul capturat.

Șoferul camionului are 36 de ani și a fost arestat.

La începutul săptămânii a devenit cunoscut faptul că banii găsiți în TIR ar aparține omului de afaceri din Republica Moldova, Adriano Dulgher.

Astăzi a devenit cunoscut că cercetarea dosarului privind cei peste 1,5 milioane de euro i-a dus pe oamenii legii la descoperirea unei noi scheme ce ține de contrabanda de țigări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării