main logo
664

Ce modificări a decis Guvernul privind bugetul de stat

Proiectul de hotărâre a Guvernului în cauză, a fost elaborat în baza rezultatelor examinării amendamentelor deputaților în Parlament la proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2019, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă (nr.155 din 29 iulie 2019).

Ce modificări a decis Guvernul privind bugetul de statFoto: Știri.md

În cadrul modificărilor au fost primite 2 amendamente ale deputaților în Parlament, prin care se solicită resurse suplimentare în sumă totală de 39,7 mil.lei, în special pentru proiecte mici de dezvoltare a autorităților publice locale, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Amendamentele parvenite reprezintă solicitări de alocații bugetare suplimentare, fără a fi menționată sursa de acoperire a acestora. În rezultatul examinării amendamentelor și în urma revizuirii alocațiilor bugetare incluse în proiectul de lege aprobat de Guvern, acestea au fost susținute parțial, în sumă totală de 22,9 mil.lei și sunt destinate practic bugetelor locale – 22,4 mil.lei.

„E de menționat, că după examinarea și aprobarea proiectului de lege în Guvern, unele autorități publice centrale au parvenit cu cereri suplimentare. În rezultatul examinării acestora sunt propuse modificări/redistribuiri de alocații la compartimentele: Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Consiliul Superior al Magistraturii, Acțiuni generale. Amendamentele susținute și propunerile suplimentare ale Guvernului impun modificări și completări la textul proiectului de lege și în anexe, corespunzător”, se arată în proiect.

Sinteza rezultatelor examinării amendamentelor deputaților și propunerilor la proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018 sunt prezentate în proiectul de mai jos.

În rezultatul modificărilor operate, indicatorii principali ai bugetului de stat (veniturile, cheltuielile, soldul bugetar) nu suportă modificări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării