main logo
396

Câți bani au fost investiți în proiectele din nordul țării în 2021

În prima jumătate a anului curent, Agenția de Dezvoltare Regional Nord (ADR Nord) a valorificat 128,14 milioane de lei pentru realizarea a 13 proiecte în raioanele de nord ale țării.

Câți bani au fost investiți în proiectele din nordul țării în 2021Foto: știri.md

Informațiile au fost prezentate ieri, în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit Mariei Prisacari, directorul ADR Nord, Agenția a gestionat 4 proiecte de dezvoltare regională finanțe din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), fiind valorificat 26,85 milioane de lei.

“În aceeași perioadă de raportare, specialiștii ADR Nord au fost implicați în activități de implementare a cinci proiecte finanțate de Uniunea Europeană, valorificând în acest sens 101,1 milioane de lei. Totodată, ADR Nord a mai gestionat în primul semestru încă patru proiecte finanțate de Guvernele din Cehia, Polonia, Estonia, Letonia, precum și de alți parteneri, valorificând în acest scop 194.039 de lei”, a estimat Prisacari.

Proiectele implementate acoperă patru domenii de intervenție: asigurare cu apă; eficiență energetică a clădirilor publice; infrastructura de afaceri și turism.

CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită cu scopul de a elabora, coordona și monitoriza politicile de dezvoltare regională. În componența CDR Nord intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării