main logo
331

Câți bani au depus în bănci în august agenții economici și populația

Băncile comerciale au atras în august de la agenții economici și populație în depozite la termen 2,59 miliarde de lei, cu peste un miliard mai mult decât în luna precedentă, potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Câți bani au depus în bănci în august agenții economici și populațiaCâți bani au depus în bănci în august agenții economici și populația

Persoanele juridice au făcut economii în sumă de peste 1,4 miliarde de lei, în timp ce persoanele fizice au depus în bănci circa 1,2 miliarde de lei, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Deși dobânzile oferite de bănci sunt în scădere și au coborât la o medie de 3,79 la sută la depozitele agenților economici și, respectiv, 4,67 la sută anual la depunerile la termen ale populației, suma depusă în bănci în luna august este a doua ca mărime în acest an, după luna mai când volumul depozitelor s-a ridicat la 2,86 miliarde de lei. Rata dobânzii s-a diminuat odată cu scăderea ratei anuale a inflației care în luna august a fost de 3,2 la sută, potrivit Biroului Național de Statistică.

Datele BNM relevă că agenții economici și populația preferă să facă economii în bănci în monedă națională. În luna august au fost constituite depozite în valută străină în sumă echivalentă cu 1,2 miliarde de lei, la o dobândă de 0,86 la sută anual. Aproximativ 92 la sută din valută străină depusă la bănci în depozite la termen a parvenit de la populație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării