main logo
2737

Câte companii au exportat produse spre UE? Precizările lui Alaiba

„Avem nevoie de mai multe exporturi în UE. Și de mai mulți exportatori. Exporturile înseamnă bani cash care vin în țară și susțin aici locuri de muncă, salarii, investiții și creștere.”

Câte companii au exportat produse spre UE? Precizările lui AlaibaImagine simbol

De această părere este ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, care a scris pe pagina sa de Facebook că, în anul 2023, 1.825 de companii din R. Moldova au exportat produse spre Uniunea Europeană, transmite Știri.md.

„În 2023 am avut 1.825 de companii care au exportat spre UE. Cinci ani în urmă aveam puțin peste 1.300 de companii. An de an, această cifră crește cam cu 100 de companii. Dar este încă puțin. Doar 1.825 de companii au acces la beneficiile oferite de piața Uniunii Europene. Aceste 1.825 de companii constituie 65% din exporturile noastre (cota UE). Aceste 1.825 de companii aduc în țară 48 de miliarde de lei anual. Astea-s salarii și investiții aici, acasă”, a scris Alaiba.

Șeful MDED a precizat că, în anul 2023, autoritățile au redus mai multe bariere din calea exporturilor, iar aceste eliberări vor ajuta tot mai mulți agenți economici să exporte produse în UE.

„Piața Uniunii Europene trebuie să ofere oportunități pentru cât mai multe companii. Să faci afaceri, inclusiv exporturi, trebuie să fie simplu”, a conchis Alaiba.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării