main logo
7665

Cât costă o pâine în R. Moldova comparativ cu alte țări

Prețul pâinii întotdeauna a fost o măsurătoare, dacă vorbim despre nivelul de viață a unei țări. Dacă ne aducem aminte de URSS, costul unei pâini era foarte mic (în comparație cu munca depusă), iar de o rublă puteai cumpăra șase pâini și un covrig.

Cât costă o pâine în R. Moldova comparativ cu alte țăriFoto: jurnal.md

S-au schimbat vremurile și s-au schimbat și prețurile, care au devenit mai realiste, dacă ținem cont de câtă lume muncește pentru a ne aduce pâinea pe masă, transmite Știri.md cu referire la observatorul.md.

Or, pâinea de 16 copeici, despre care ne vorbesc unii în campaniile preelectorale, este o utopie, precum și un automobil nu mai costă astăzi 5-15 mii de ruble sovietice. Astăzi nu mai există mărfuri de primă necesitate și de necesitatea a doua – astăzi sunt prețuri de piață, indiferent dacă este vorba despre pâine sau despre altceva.

Colegii de la Europa Liberă Moldova au făcut un infografic ce explică elocvent care este prețul unei pâini, cu greutatea de 300 de grame, în Republica Moldova și țările vecine:


Noi am mers mai departe și am decis să aflăm cât costă pâinea și alte câteva produse de primă necesitate în … China. Iată o listă cu prețurile pentru cărnuri, fructe, legume, produse lactate, cereale, băuturi alcoolice și băuturi răcoritoare:

Pâine (250g) = 0.705€,

Un cofraj de ouă = 1.62€,

Un kilogram de aripioare de pui = 3.22€,

Un kilogram de mere = 1.66€,

Un litru de lapte = 1.7€,

Un kilogram de brânză făcută în zonă = 11.2€,

Un kilogram de varză = 0.57€,

Un kilogram de ceapă = 0.84€,

1 kilogram de cartofi = 0.76€,

1 kilogram de roșii = 1.06€,

1 Kg de portocale = 1.54€,

1 kilogram de banane = 0.99€.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării