Cât costă fructele de sezon, legumele și lactatele în Capitală
Strugurii autohtoni au început să fie comercializați, în piețele din Capitală, la prețuri pornind de la 25 de lei/kg. Cumpărătorii au, în această perioadă, o gamă mai variată de fructe de sezon, iar unele produse înregistrează ușoare ieftiniri comparativ cu săptămâna trecută.

Piersicile și caisele au înregistrat o scădere ușoară a prețului, de la 50–60 de lei/kg, la 45–50 de lei/kg. S-au ieftinit și prunele, care costă 15 lei/kg, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.
Murele și afinele s-au ieftinit considerabil: dacă săptămâna trecută afinele costau 150 de lei/kg, acum prețul este de 120 de lei/kg. Murele au coborât de la 80 la 40 de lei/kg.
Roșiile se găsesc de la 25 de lei, iar castraveții își mențin prețul, variind între 10 și 40 de lei/kg, în funcție de mărime și calitate. Pepenele verde costă 5 lei/kg, iar cel galben e 10–18 lei/kg, la fel ca săptămâna trecută.
Porumbul dulce rămâne la 7–8 lei bucata.
Prețurile pentru vinete (15–20 de lei), cartofi (13–15 lei), ceapă, morcovi, dovlecei și ardei (între 10 și 20 de lei/kg) nu au suferit modificări.
Usturoiul, una dintre cele mai scumpe legume, rămâne la 60 de lei/kg, în scădere față de 80 de lei în urmă cu două săptămâni.
Legăturile de pătrunjel, mărar sau leuștean se vând cu 5 lei, iar țelina costă 3 lei.
În sectorul lactatelor, brânza de vaci se menține la 60 de lei/kg, iar cea de oi – de la 130 la 140 de lei/kg. Ouăle continuă să fie vândute cu prețuri cuprinse între 15 și 30 de lei pentru 10 bucăți.
O ușoară scumpire a fost înregistrată la peștele proaspăt, care a ajuns la 78 de lei/kg. Carnea, în schimb, își păstrează prețurile constante.