main logo
794

Carnea de pasăre din Ucraina a fost interzisă pentru import în Moldova

În rezultatul apariției unui focar de gripa aviară de tipul A subtipul H5 în Vinnița, Ucraina, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a decis să restricționeze temporar importul păsărilor de curte, a păsărilor ținute în captivitate sau a altor păsări, precum și al produselor și subproduselor obținute de la acestea, provenite din regiunea respectivă.

Carnea de pasăre din Ucraina a fost interzisă pentru import în Moldova

În baza unui ordin cu privire la aplicarea măsurilor speciale de protecție împotriva introducerii și răspândirii gripei aviare pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu data de 24 ianuarie curent, nu vor fi admise pentru import mărfurile specificate, provenite din regiunea Vinnița, Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Zugo.

Astfel, agenții economici importatori vor depune o cerere referitoare la intenția de import a mărfurilor specificate în acest ordin, cu cel puțin cinci zile lucrătoare înainte, la ghișeul unic ANSA, pentru analiza situației epizootice.

La fel, ANSA anunță că vor fi aplicate măsuri de supraveghere sporite pentru a nu admite răspândirii gripei aviare pe teritoriul Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării