main logo
1169

Candidatura unui viceguvernator al BNM, aprobată de Comisia juridică

Candidatura lui Alexandru Savva va fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare în calitate de viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), membru al Comitetului executiv şi al Consiliului de supraveghere al BNM.

Candidatura unui viceguvernator al BNM, aprobată de Comisia juridicăFoto: agora.md

Potrivit agenţiei Infotag, Comisia juridică, numiri şi imunităţi a aprobat, în şedinţa de miercuri, a aprobat raportul la proiectul de hotărâre, transmite Știri.md.

Alexandru Savva urmează a fi numit în funcţie pe un termen de şapte ani.

Reieşind din prevederile Legii cu privire la BNM, prim-viceguvernatorul şi viceguvernatorii, precum şi membrii Comitetului executiv al BNM sunt numiţi de Parlament la propunerea Guvernatorului Băncii Naţionale.

La şedinţa trecută, Comisia juridică, numiri şi imunităţi a examinat dosarele candidaţilor propuşi la funcţia de viceguvernator al BNM şi a decis că propunerea guvernatorului de a-l numi pe Alexandru Savva în funcţia de viceguvernator corespunde rigorilor prevăzute de Legea cu privire la Banca Naţională a Moldovei.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a mai stabilit că celelalte două candidaturi – Maia Pîrcălab şi Constantin Şchendra nu întrunesc condiţiile stabilite de legislaţie pentru numirea în funcţie de viceguvernator. Guvernatorul BNM urmează să înainteze alte candidaturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării