14 septembrie, 16:35
190
0
Când vor ajunge în R. Moldova cele 100 milioane de euro acordate de UE
14 septembrie, 16:35
190
0

Prima tranșă, în valoare de 50 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară acordată de Uniunea Europeană, urmează să ajungă în țară până la sfârșitul acestei luni.

Foto: IPN

Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ion Chicu a menționat că pentru a beneficia și de cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară, Republica Moldova urmează să îndeplinească anumite condiționalități importante. 

Premierul a dat asigurări că autoritățile sunt gata să îndeplinească condițiile agreate. 

Potrivit lui, printre acestea se numără existența programului cu Fondul Monetar Internațional. 

„Vrem să credem că în pofida agendei politice, electorale, acel program negociat în iulie cu FMI va fi semnat și va intra în vigoare”, a remarcat premierul.

Comisia Europeană a anunțat pe 22 aprilie un pachet de asistență macrofinanciară în valoare totală de trei miliarde de euro pentru zece țări din vecinătatea UE, inclusiv 100 milioane de euro pentru Republica Moldova. 

Ulterior, Comisia Europeană a negociat cu Guvernul Republicii Moldova un nou Memorandum de înțelegere care prevedea condițiile exacte pentru accesarea asistenței macrofinanciare anticriză de 100 milioane euro.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter