13 februarie, 17:02
178
0
Camera de Comerț și Industrie va promova activitatea întreprinzătorilor din Chișinău
13 februarie, 17:02
178
0

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va promova activitatea întreprinzătorilor din municipiul Chișinău.

Foto: chisinau.md

Primăria Chișinău și Camera de Comerț și Industrie au semnat joi un acord de colaborare pentru promovarea și dezvoltarea întreprinzătorilor din municipiu, transmite Știri.md.

Scopul acordului este stabilirea și îmbunătățirea condițiilor economice și juridice pentru funcționarea eficientă a mediului de afaceri, reieșind din interesul reciproc pentru dezvoltarea potențialului economic al municipiului, precum și crearea unui sistem eficient de parteneriat public-privat, în vederea creșterii competitivității și a atracției investiționale a Chișinăului.

Ion Ceban a menţionat că actuala administrație a municipiului Chișinău are ca prioritare îmbunătățirea condițiilor pentru atragerea investiţiilor capitală şi crearea a noi locuri de muncă.

"În Chişinău activează circa 65 % din agenţii economici înregistraţi în Republica Moldova astfel, iniţiativa comună vine să promoveze producătorii autohtoni şi serviciile oferite de aceştia. Un prim pas în colaborarea PMC și CCI, a fost organizarea în acest an a Târgului de Crăciun şi a expoziţiei naţionale "Fabricat în Moldova". Am gândit mai multe evenimente comune unde vom promova cultura noastră, dar şi agenţii economici", a menţionat primarul general.

Preşedintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a menționat că agenda CCI va fi ajustată la cerințele businessului local. ”Avem posibilitatea de a organiza instruiri pentru funcționarii autorității locale pentru ca aceștia să poată crea un climat investițional favorabil”, a remarcat Harea.

Potrivit datelor statistice, peste 500 de agenți economici din municipiul Chişinău sunt membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter