main logo
536

Calmîc: În 2018, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere vor fi alocaţi peste 4 mlrd. de lei

În anul 2018, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Moldovei vor fi alocaţi peste 4 mlrd. de lei, cifra fiind aproape de două ori mai mare decât în anul curent, de 2,5 mlrd. lei, a anunţat vicepremierul, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Calmîc: 4 miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii rutiereMinistrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Potrivit agenţiei Infotag, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că 2,34 mlrd. lei din această sumă vor constitui susţinerea financiară a partenerilor internaţionali: Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Uniunea Europeană. Alţi 104,4 mil. lei vor fi acordaţi de Banca Mondială. Din Fondul Rutier vor fi alocaţi 972,4 mil. lei.

Octavian Calmîc a menţionat că în 2018 se preconizează reparaţia capitală a circa 100 kilometri de drumuri, reparaţia a 10 poduri, reparaţia curentă a 350 kilometri de drumuri naţionale. Se vor încheia lucrările pe drumul Ungheni-Chişinău, Hânceşti - Lăpuşna, Comrat - Ciumai şi circa 80% din şoseaua Bălţi - Sculeni.

Ministrul a remarcat că "majorarea finanţării ne va permite să facem de două ori mai multe lucrări pentru a consolida infrastructura rutieră a ţării".

„Pentru a controla mai atent lucrările de construcţie, ministerul va crea o hartă interactivă, care va permite monitorizarea procesului în timp real. Implementarea planului de infrastructură rutieră pentru 2018 va fi o adevărată provocare atât pentru instituţiile de stat, cât şi pentru agenţii economici din Moldova şi partenerii internaţionali", a evidenţiat Calmîc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării