main logo
525

Bursa Română de Mărfuri vrea să-și intensifice activitățile în Moldova

Bursa română de mărfuri (BRM) a înfiinţat o societate comercială pe piaţa moldovenească, se află în proces de obţinere a autorizaţiei de operare pe piaţa de gaze şi intenţionează să demareze tranzacţii la bursa din Moldova în viitorul apropiat.

Bursa Română de Mărfuri vrea să-și intensifice activitățile în Moldova

După cum a comunicat pentru "INFOTAG" serviciul de presă al ministerului energiei, acest lucru a fost discutat la întâlnirea de marţi dintre ministrul Victor Parlicov, conducerea BRM şi cea a reprezentanţei locale a acesteia, transmite Știri.md.

"Operaţionalizarea platformei bursiere va crea pieţe competitive pe segmente ale sectorului energetic, în primul rând ar putea fi vorba de tranzacţionarea gazelor naturale şi a produselor petroliere angro", a declarat preşedintele BRM, Gabriel Purice, exprimându-şi disponibilitatea de a intensifica dialogul şi schimbul de experienţă între autorităţile de reglementare de la Chişinău şi Bucureşti.

Ministrul energiei a salutat venirea Bursei române de mărfuri la Chişinău, precizând că funcţionarea sa "va dinamiza piaţa şi va oferi mai multă transparenţă achiziţiilor de resurse energetice şi încredere în corectitudinea preţurilor".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării