main logo
355

Bunuri în valoare de circa 11 milioane de lei, sechestrate de ARBI

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 11 milioane de lei.

Bunuri în valoare de circa 11 milioane de lei, sechestrate de ARBIFoto: știri.md

Potrivit unui comunicat emis presei, este vorba despre bunuri de provenienţă dubioasă care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornită pe spălare de bani, transmite Știri.md.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 5 capitaluri sociale, 5 terenuri pentru construcţie şi 10 autoturisme. Suma totală a bunurilor sechestrate este estimată la 10 807 000 de lei.

Amintim că, în anul 2020, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a indisponibilizat bunuri, dobândite ilicit, în sumă de circa 1 miliard de lei, iar în primele săptămâni ale anului curent – aproximativ 15 milioane de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării