main logo
866

Bulgarii de la Doverie: Nu am cumpărat încă Moldindconbank

Doverie United Holding AD, proprietarul companiei Doverie-Invest AD ce ar urma să cumpere Moldindconbank a emis un comunicat la Bursa de la Sofia în care susține că încă nu a cumpărat instituţia financiară.

Bulgarii de la Doverie: Nu am cumpărat încă Moldindconbank

"În prezent, Doverie-Invest AD, filiala Doverie-United Holding AD, a semnat un acord preliminar pentru achiziționarea de 63,8865% din capitalul Moldindconbank SA.

Conform acordului preliminar, Doverie-Invest AD are dreptul să participe la licitația publică pentru achiziționarea pachetului de acțiuni în bancă. Aceste informații au fost deja anunțate de către Doverie - United Holding AD în mod corespunzător.

În prezent, licitația publică nu a avut loc și nu există o tranzacție finală pentru achiziționarea acțiunilor. Finalizarea eventuală a tranzacției va fi anunțată în mod corespunzător de către Doverie - Unified Holding AD", se arată în comunicatul holdingului bulgar.

Amintim că luni, 18 februarie 2019, Agenția Proprietății Publice (APP), în numele Guvernului Republicii Moldova, a cumpărat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank, fosta bancă a lui Platon, achitând 760,11 milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

În consecință, în următoarele zile vom asista la o altă tranzacţie, în cadrul căreia APP, adică Guvernul, va revinde pachetul de acţiuni, dar deja la un preţ de circa 764 milioane de lei. 

Potenţialul cumpărător este Doverie-Invest din Bulgaria, cu care APP a semnat, pe 13 februarie, antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou-emise de Moldindconbank.

Este adevărat că la licitaţie teoretic mai pot participa şi alţi concurenţi, dar până la începutul acestei săptămâni nimeni, în afară de bulgari, nu a depus la Banca Naţională a Moldovei solicitarea pentru obţinerea permisiunii prealabile la achiziționarea acţiunilor. 

Anterior APP a precizat că în cazul în care Doverie-Invest SA nu va câștiga licitația, "Agenția va depune eforturi pentru a asigura că, emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului".

Doverie-Invest din Bulgaria, care a fost creată în decembrie 2018 de către Doverie United Holding AD. Acționarii principali ai holdingului sunt Sopharma AD - 32,82% și Telekomplet AD - 6,92%, companii afiliate milionarului bulgar Ognyan Donev şi un fost şef al Securităţii din Bulgaria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării