main logo
344

Bulgaria își fortifică prezența în Taraclia cu proiecte de 130.000 euro

Guvernul Bulgariei a aprobat finanțarea a câteva proiecte pentru raionul Taraclia din Republica Moldova, populat preponderent de etnici bulgari.

Bulgaria își fortifică prezența în Taraclia cu proiecte de 130.000 euroFoto: unimedia.md

În cadrul programului „Cooperarea bulgară pentru dezvoltare” a Ministerului Afacerilor Externe al Bulgariei, va fi reparată capital Secția de boli infecțioase a Spitalului raional Taraclia, transmite Știri.md

Cheltuielile sunt estimate la 190 de mii de leve (circa 85 de mii de euro), scrie IPN cu referire la „24chasa.bg”.

De asemenea, va fi consolidată baza tehnico-materială și vor fi îmbunătățite condițiile de activitate a colectivului artistic local „Родолюбие”. Pentru aceasta au fost prevăzute 74 de mii de de leve (circa 37 mii de euro). Proiectul prevede repararea acoperișului clădirii, la fel și procurarea tehnicii de prezentare a concertelor – microfoane, amplificatoare etc.

Cel de-al treilea proiect aprobat de guvernul bulgar e legat de eficiența energetică a blocului de studii a Universității de Stat din Taraclia „Grigore Țamblac”, pentru care s-au alocat 19 mii de leve (circa 8,5 mii de euro).

Sursa amintește că în cadrul aceluiași program, două săptămâni în urmă a fost finalizat proiectul de modernizare a școlii din satul Albota de Sus, unde s-au efectuat lucrări în valoare de 90 de mii de euro. În continuare, ambasada Bulgariei la Chișinău va primi, până la sfârșitul lunii iunie, propuneri de proiecte care după aprobare urmează a fi realizate începând cu anul 2020. Și tot cu ajutorul financiar nerambursabil al Bulgariei.

„24chasa.bg” face trimitere la consilierul ambasadei Bulgariei la Chișinău Georgi Yovkov, care a declarat că în perioada 2016 – 2018 în Taraclia, Tvardița, Korten, Stoianovka, Kairaclia, Chirsova, Valea Perjei, Albota de Sus și alte localități au fost implementate proiecte în valoare totală de peste 1,5 milioane de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării