11 ianuarie, 19:51
385
1

Bugetul Transnistriei: Deficitul depășește de două ori veniturile

11 ianuarie, 19:51
385
1

În Transnistria, a intrat în vigoare legea bugetului pentru 2021.

Bugetul Transnistriei: Deficitul depășește de două ori veniturileFoto: știri.md

Potrivit Infotag, principalii săi indicatori au devenit cunoscuţi abia după semnarea documentului de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky, în ultima zi a anului 2020, transmite Știri.md.

Înainte de aceasta, cifrele nu au fost făcute publice nici în timpul şedinţei guvernului, nici chiar după adoptarea legii în trei lecturi de către Consiliul Suprem al Transnistriei. 

În documentul postat pe site-ul web al liderului transnistrean este specificat că veniturile bugetului "republican" din acest an se vor ridica la aproximativ 1,931 miliarde de ruble locale (119,9 milioane dolari), cheltuieli vor fi de 4,141 miliarde (257,2 milioane dolari), cu "un deficit marginal" în valoare de 2.210 miliarde de ruble (137,3 milioane dolari).

Se planifică acoperirea deficitului din contul soldurilor bugetare începând cu 1 ianuarie, precum şi a restanţelor de împrumut, care sunt clasificate.

Bugetul prevede 17,2 milioane de ruble pentru plata depozitelor sovietice indexate către cetăţeni. Numai cei născuţi până în 1950 le vor putea primi, doar o mie de ruble fiecare.

Este planificată distribuirea la Fondul de sprijin pentru agricultură a 20,5 milioane de ruble, 32,5 milioane de ruble - la Fondul pentru dezvoltarea complexului de recuperare a terenurilor, 5 milioane - la Fondul de dezvoltare a antreprenoriatului, 224,1 milioane - la Fondul de investiţii de capital, 12 milioane - la Fondul de sprijin pentru tineri.

Autorităţile promit să menţină ratele de plată pentru utilităţi la acelaşi nivel, precum şi cursul de schimb al rublei.

Pentru 2020, iniţial, veniturile bugetare din Transnistria erau planificate în limitele a 1,833 miliarde de ruble, cheltuielile - 3,537 de miliarde. 

Sursele de acoperire a deficitului au fost, de asemenea, clasificate. În cursul anului, principalii indicatori bugetari au fost revizuiţi de legiuitori de peste 20 de ori.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter