main logo
419

Bugetul Consiliului de supraveghere publică a auditului, aprobat

Cabinetul de miniștri a aprobat ieri, 12 ianuarie, bugetul Instituției Publice Consiliul de supraveghere publică a auditului pentru anul 2022.

Bugetul Consiliului de supraveghere publică a auditului, aprobatFoto: bizlaw.md

Proiectul prevede venituri în sumă de 2,14 milioane lei și cheltuieli în sumă de 3,02 milioane lei, cu un deficit de circa 884.000 lei, transmite Știri.md.

Potrivit proiectului, veniturile vor fi constituite din plățile și cotizațiile efectuate de auditori, entitățile de audit, cotizațiile efectuate de stagiarii în audit și plățile persoanelor fizice privind admiterea la probele scrise ale examenului pentru obținerea calificării profesionale de auditor. 

Totodată, cheltuielile includ cheltuieli de personal și cheltuielile necesare asigurării activității curente a instituției, inclusiv  pentru achitarea serviciilor de locațiune, servicii IT, pentru procurarea mijloacelor fixe și alte cheltuieli curente.

Consiliul este o instituție publică autonomă, cu statut de persoană juridică, responsabilă pentru supravegherea publică a auditului, dispune de un buget autonom și își desfășoară activitatea în baza principiilor de autogestiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării