main logo
626

Brînzan: Ministerul Economiei va elimina obstacolele pentru investiții

Ministerul Economiei şi Infrastructurii va depune toate eforturile necesare pentru a elimina obstacolele din calea investitorilor străini care doresc să activeze în Republica Moldova.

Brînzan: Ministerul Economiei va elimina obstacolele pentru investițiiFoto: agora.md

O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Vadim Brînzan la întrevederea de marţi cu Ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bartlomiej Zdaniuk, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Potrivit surselor din cadrul ministerului, Brînzan a menţionat că ministerul "vrea să creeze reguli clare de joc şi un mediu transparent pentru afaceri, unde nu există loc pentru corupţie". 

"Scopul nostru este să atragem investiţii în ţară şi să relansăm economia naţională, care, la momentul actual, este una muribundă şi bazată pe consum", a spus ministrul.

Potrivit lui, "autorităţile trebuie să se axeze pe ramurile strategice ale economiei, printre care este şi agricultura".

"Însă agricultura trebuie să fie intensivă, şi nu extensivă, precum este în prezent. 

Creditul oferit ţării noastre de Guvernul polonez, în valoare de 200 de milioane de euro, se pliază perfect la capitolul creării unei agriculturi intensive cu valoare adăugată înaltă. 

Din păcate, acest credit nu a fost valorificat, dar vom depune toate eforturile pentru ca acesta să fie relansat", a precizat ministrul.

La rândul său, Ambasadorul a menţionat că, din anul 2004, Republica Moldova se află pe lista beneficiarilor prioritari de asistenţă pentru dezvoltare, oferită prin intermediul programului Polska Pomoc (Polish Aid) al MAE al Poloniei.

"Dorim să intensificăm cooperarea între ţările noastre, de aceea optăm pentru realizarea misiunilor de afaceri şi participarea la business forumuri bilaterale, schimburi de experienţă în domeniul infrastructurii energetice, rutiere şi avia", a menţionat Bartlomiej Zdaniuk.

Știri.md precizează că în Republica Moldova activează 102 întreprinderi cu capital polonez, investiţiile însumând 227,5 mil. lei. 

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Polonia, în perioada ianuarie - aprilie 2019, a înregistrat suma de $95,9 mil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării