main logo
573

Brînzan: Gazul se va livra prin conducta Ungheni-Chișinău din 2020

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, spune că primul metru cub de gaze româneşti ar putea ajunge la Chişinău în luna februarie sau martie 2020, asta deși, anterior, s-a anunțat că darea în exploatare a conductei de gaz Ungheni-Chișinău va fi la sfârșitul acestui an.

Brînzan: Gazul se va livra prin conducta Ungheni-Chișinău din 2020Foto: google.com

Declarația a fost făcută aseară, în cadrul unei emisiuni TV, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Finanțarea a fost deblocată, proiectul este în desfășurare, sunt anumite piedici de origine birocratică care pot fi rezolvate destul de rapid. 

Potrivit lui, au apărut mai multe probleme legate de terenurile pe unde trece conducta și piedici legate de calculul TVA, dar care pot fi rezolvate”, a declarat Vadim Brînzan.

Ministrul spune că proiectul se mișcă, însă există o problemă care constă însă în faptul că trebuie să fie găsite soluții pentru a alimenta R. Moldova cu gaze în iarna care urmează. 

Vadim Brînzan spune că contractul încheiat cu Federația Rusă pentru livrarea gazelor expiră în luna decembrie. 

„Nu cred că avem motive de îngrijorare, noi lucrăm asupra acestei probleme, căutăm soluții și soluțiile vor fi găsite și vor fi aplicate în practică”, spune Vadim Brînzan.

Potrivit lui, negocierile cu Rusia la acest subiect deja au început.

În ceea ce privește infrastructura, noul ministru al Economiei spune că partenerii occidentali sunt deschiși să ofere sprijin pentru dezvoltarea acestui domeniu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării