main logo
575

Bolea propune crearea unui grup de lucru moldo-rus pentru a efectua o anchetă

În cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a reiterat „poziția privind preocuparea instituțiilor statului de a proteja consumatorii împotriva riscurilor asociate lanțului alimentar, în urma deciziei Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) de a sista temporar importul de produse agricole din țara noastră”.

Bolea propune crearea unui grup de lucru moldo-rus pentru o anchetăFoto: tv8.md

Ministrul Agriculturii propune să fie creat un grup de lucru moldo-rus pentru a efectua o anchetă ce va concluziona motivele care au dus la sistarea importului de produse vegetale de către Rusia, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Pentru elucidarea tuturor cauzelor și circumstanțelor, suntem deschiși spre a forma un grup de lucru cu implicarea experților naționali și cu cei din Federația Rusă, astfel încât să reușim efectuarea unei anchete concludente.

În scopul evitării incertitudinilor și în vederea consolidării încrederii în sistemul de securitate alimentară al Republicii Moldova, propunem să efectuăm vizite la depozite, să colectăm date, să identificăm riscurile existente și să le lichidăm”, a declarat Vladimir Bolea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării