main logo
1504

Bolboceanu: Pitel insista să spun că am trimis raportul Kroll rușilor

Fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie, pledează, în continuare, nevinovat și spune că dosarul său este unul „fabricat”.

Bolboceanu: Pitel insista să spun că am trimis raportul Kroll rușilor

Ex-parlamentarul a afirmat că „procurorul de caz, Anatolie Pitel a insistat ca el să spună că a trimis raportul Kroll deputaților ruși”, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

„Procurorul Pitel îmi cerea, insista să spun că am trimis deputaților ruși raportul Kroll. Iar ei să schimbe articolul ca în două săptămâni să plec acasă”, a declarat Bolboceanu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. 

Fostul parlamentar a spus că nu a acceptat „insistențele” procurorului.

„A fost o propunere insistentă. I-am spus că nu voi spune nimic pentru că eu nu am trimis nimic. Atunci nici nu eram deputat și nici nu m-a interesat raportul Kroll, nici nu aveam de unde să-l iau”, a conchis Bolboceanu.

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 4 ani, pentru trădare de patrie.

În cadrul procesului de judecată a fost stabilit faptul că ex-deputatul a fost racolat de către un asistent al atașatului militar al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, care are statut de diplomat, dar de fapt este ofițer sub acoperire al Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse, care este un serviciu de spionaj străin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării