main logo
276

BNS: Operaţiunile de casă, în creștere față de anul trecut

În perioada ianuarie-septembrie, suma încasărilor în numerar pe sistemul bancar a constituit 90191 milioane de lei.

BNS: Operaţiunile de casă, în creștere față de anul trecutFoto: ipn.md

Cifra este în creștere cu 7,4% față de perioada respectivă a anului precedent, potrivit Biroului Național de Statistică, care face referire la datele Băncii Naționale a Moldovei, transmite Știri.md cu referire la IPN

Majorări de încasări au avut loc de la întreprinderile care prestează servicii de transport și alte servicii, de la vânzarea valutei străine persoanelor fizice, de la comercializarea mărfurilor de consum, indiferent de canalul de desfacere. În același timp, au fost înregistrate reduceri de încasări din achitarea plăților pentru chirie și servicii comunale și a impozitelor și taxelor.

Totodată, în numerar s-au eliberat mijloace bănești în sumă de 91914 milioane de lei, depășind cu 8,5% eliberările efectuate în ianuarie-septembrie 2018. 

Majorări s-au înregistrat la plățile din conturile curente și din conturile de depozit ale persoanelor fizice, de la plățile pentru alte scopuri, pentru salarii, burse, plăți sociale, pensii, indemnizații și despăgubiri de asigurare și de la procurarea valutei străine de la persoanele fizice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării