main logo
324

BNS: Investiţiile în active imobilizate s-au majorat

În prima jumătate a anului au fost realizate investiţii în active imobilizate în valoare de 9,15 miliarde lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut acest indicator a crescut cu 26,8% (în preţuri comparabile).

BNS: Investiţiile în active imobilizate s-au majoratFoto: bizlaw.md

Potrivit datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică, în ianuarie-iunie, valoarea investiţiilor în imobilizări necorporale a constituit 231,8 milioane lei, în creştere cu 54,5% faţă de perioada similară a anului trecut, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Investițiile în imobilizări corporale au însumat 8,92 miliarde lei, ceea ce constituie cu 26,2% mai mult, față de nivelul înregistrat în ianuarie-iunie 2018.

Pe tipuri de imobilizări corporale, a crescut volumul investiţiilor la construcțiile inginerești cu 40,8%, la clădirile nerezidențiale cu 30,7%, la mijloacele de transport cu 24,9%, la clădirile rezidențiale cu 20,3%, la maşini, utilaje, instalaţii de transmisie cu 20,0%.

Din volumul total al investiţiilor, cea mai mare pondere revine investițiilor în maşini, utilaje, instalații de transmisie, care a constituit 33,5%.

Activitatea investiţională a fost realizată preponderent din contul mijloacelor proprii ale investitorului. Din contul acestor surse au fost însuşite 5,91 miliarde lei, sau cu 17,2% mai mult, comparativ cu ianuarie-iunie 2018.

Din contul surselor bugetare (bugetul de stat şi bugetele unităţilor administrativ-teritoriale), au fost realizate investiţii în valoare de 1,5 miliarde lei sau cu 50,5% mai mult faţă de perioada similară a anului precedent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării