main logo
388

BNS: Construcțiile realizate în antrepriză au crescut cu 26 la sută

Volumul lucrărilor de construcții realizate în antrepriză a constituit, în prima jumătate a acestui an, peste 4,1 miliarde de lei, în creștere cu 26,1 la sută (în prețuri comparabile), față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent, potrivit BNS.

BNS: Construcțiile realizate în antrepriză au crescut cu 26 la sută

Statisticile relevă că lucrările de construcții noi au în continuare cea mai mare pondere – 54,4 la sută, din volumul total al lucrărilor realizate, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Din volumul total al lucrărilor de construcții noi, estimate la 2,24 miliarde de lei, în ianuarie-iunie 2019, circa 56,5 la sută reprezintă clădirile rezidențiale.

Ministerul Economiei și Infrastructurii prognozează că în următorii trei ani sectorul construcțiilor va continua să se dezvolte și va avea „un impact esențial asupra creșterii investițiilor”. 

Sporirea volumului de lucrări în construcții va fi stimulată de creșterea cererii interne pentru locuințe, inclusiv datorită implementării Programului de stat ”Prima casă”, precum și situației creditare favorabile care pe termen scurt se va menține.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării