main logo
373

BNM va prelua experiența Belgiei privind riscurile în domeniul imobiliar

Un grup de experţi al BNM se află în Belgia, în perioada 16-18 septembrie, pentru "a-şi extinde capacităţile de evaluare a riscurilor financiare pe piaţa imobiliară, inclusiv capacităţile de dezvoltare a politicii macroprudenţiale".

BNM va prelua experiența Belgiei privind riscurile în domeniul imobiliarFoto: pachiu.com

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul Vecinătăţii Estice a UE, la întâlnirile cu colegii de la Banca Naţională a Belgiei se va atrage atenţia la "analiza pieţei imobiliare şi evaluarea riscurilor posibile pentru sectorul financiar şi economia reală", transmite Știri.md

Se va pune accent pe elaborarea unui pachet macroprudenţial de instrumente pentru prevenirea acumulării riscurilor pe piaţa imobiliară, inclusiv colectarea datelor, evaluarea riscurilor şi instrumentele preventive.

În opinia organizatorilor, vizita va permite experţilor BNM în stabilitatea financiară să-şi extindă cunoştinţele de evaluare a riscurilor în baza informaţiilor despre problemele de pe piaţa imobiliară în cadrul supravegherii macroprudenţiale şi a procesului de identificare a riscurilor sistemice. 

Experienţa acumulată le va permite să înţeleagă mai bine cum să evalueze evoluţia dezvoltării pieţei imobiliare rezidenţiale, să identifice lacunele de pe piaţa imobiliară cauzate de finanţarea prin creditele bancare, precum şi să identifice instrumentele pentru prevenirea riscurilor sistemice.

Vizita de studiu este organizată de Instrumentul de asistenţă tehnică şi schimb de informaţii al Comisiei Europene (TAIEX) în cooperare cu Banca Naţională a Moldovei şi Banca Naţională a Belgiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării