main logo
444

BNM: Legea Financiară instrument de prevenire repetată a furtului bancar

"Unul dintre principalele obiective ale reformei sistemului financiar în Moldova este de a preveni repetarea furtului bancar", a declarat viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Cristina Harea.

BNM: Legea Financiară instrument de prevenire repetată a furtului bancar

Potrivit agenţiei infotag, joi, în cadrul unei mese rotunde consacrate analizei celor mai importante reforme ale sectorului bancar realizate din octombrie 2017 până în iulie 2018, ea a menţionat că "BNM a participat activ la investigarea furtului bancar, furnizând toate informaţiile necesare, atât companiei americane de detectivi KROLL, care investighează cazul, cât şi organelor naţionale de investigaţie", transmite Știri.md.

"BNM a oferit toate datele disponibile atât din sursele interne ale autorităţii de reglementare, cât şi din informaţiile primite de la observatorii externi. Acesta este rolul principal al Băncii Naţionale. Noi nu putem efectua investigaţii sau să îndeplinim funcţiile organelor de anchetă", a spus ea.

Potrivit ei, "esenţa activităţii BNM este de a dezvălui deficienţele sistemului care au dus la furt şi de a corecta situaţia prin reformele desfăşurate, pentru a face imposibilă repetarea unui astfel de caz".

Analistul "Expert-Grup", Dumitru Pîntea, a subliniat că "lipsa unor rezultate vizibile în investigarea furtului bancar joacă unul dintre rolurile-cheie negative în procesul de reformă".

"Pentru a identifica toate detaliile furtului, este foarte important ca Banca Naţională să participe activ, în calitate de principală sursă de informare pentru instituţiile implicate direct în investigaţie", consideră expertul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării