156
0
BNM, despre conturile firmelor din Transnistria care au fost blocate
156
0

Din cauza unor activități netransparente, două companii din regiunea transnistreană au conturile blocate în instituțiile bancare din R. Moldova.

Foto: Știri.md

Despre aceasta a anunțat Banca Națională care menționează că din cauza unor datorii acumulate față de Serviciul Fiscal, i-a fost restricționat accesul la conturi și unui agent economic, transmite Știri.md. 

Potrivit BNM, autoritățile au decis să blocheze conturile a două firme din stânga Nistrului, pentru că nu au putut justifica proveniența banilor și au prezentat informații eronate. De asemenea, unui agent economic i-a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare.

"Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Rîbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, se arată într-un comunicat emis de BNM.

Citește și
article image
Rusia promite să îmbunătățească sistemul funciar al...
0
115
article image
Transnistria a elaborat proiectul bugetului pentru anul 2020
0
65
article image
Curs valutar 19 septembrie 2019: Cât valorează un euro și...
0
190
article image
Dodon a discutat cu secretarul OSCE despre munițiile din...
0
91