main logo
405

BNM, despre conturile firmelor din Transnistria care au fost blocate

Din cauza unor activități netransparente, două companii din regiunea transnistreană au conturile blocate în instituțiile bancare din R. Moldova.

BNM, despre conturile firmelor din Transnistria care au fost blocateFoto: Știri.md

Despre aceasta a anunțat Banca Națională care menționează că din cauza unor datorii acumulate față de Serviciul Fiscal, i-a fost restricționat accesul la conturi și unui agent economic, transmite Știri.md. 

Potrivit BNM, autoritățile au decis să blocheze conturile a două firme din stânga Nistrului, pentru că nu au putut justifica proveniența banilor și au prezentat informații eronate. De asemenea, unui agent economic i-a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare.

"Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Rîbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, se arată într-un comunicat emis de BNM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării