224
0
BNM, despre conturile firmelor din Transnistria care au fost blocate
224
0

Din cauza unor activități netransparente, două companii din regiunea transnistreană au conturile blocate în instituțiile bancare din R. Moldova.

Foto: Știri.md

Despre aceasta a anunțat Banca Națională care menționează că din cauza unor datorii acumulate față de Serviciul Fiscal, i-a fost restricționat accesul la conturi și unui agent economic, transmite Știri.md. 

Potrivit BNM, autoritățile au decis să blocheze conturile a două firme din stânga Nistrului, pentru că nu au putut justifica proveniența banilor și au prezentat informații eronate. De asemenea, unui agent economic i-a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare.

"Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Rîbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, se arată într-un comunicat emis de BNM.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter