main logo
527

BNM desfăşoară consultări privind proiectul unităților de schimb valutar

Banca naţională a Moldovei (BNM) desfăşoară consultări publice cu privire la proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului privind activităţile unităţilor de schimb valutar.

BNM desfăşoară consultări privind proiectul unităților de schimb valutar

Potrivit Infotag, proiectul de modificări a fost aprobat prin decizia comitetului executiv al BNM, transmite Știri.md.

Necesitatea introducerii unor modificări şi completări la Regulament se datorează necesităţii ajustării documentului privind activitatea unităţilor de schimb valutar în legătură cu modificările operate la o serie de legi şi acte normative ale Republicii Moldova. În particular, se stabileşte cerinţa privind dispunerea de către unităţile de schimb valutar de sisteme de supraveghere şi înregistrare video a activităţii lor în scopul neadmiterii încălcării drepturilor clienţilor unităţilor de schimb valutar.

Conform proiectului noului Regulament, unele cerinţe vor intra în vigoare pe 20 octombrie 2023. O serie de modificări tehnice vor deveni obligatorii pentru unităţile de schimb valutar începând cu 20 iulie 2023.

Toate completările şi propunerile la proiectul de Regulamente privind activităţile unităţilor de schimb valutar sunt aşteptate de BNM până pe 11 aprilie, la adresa: st. Grigore Vieru, в„–1, MD-2005, mun. Chişinău, sau prin e-mail: regulatura@bnm.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării