main logo
392

BNM cere băncilor să testeze serviciile de păstrare a bunurilor clienților

Verificarea și testarea serviciilor de păstrare a bunurilor deponenților, precum și informarea clienților despre riscurile aferente – sunt solicitările pe care Banca Națională a Moldovei le-a înaintat băncilor licențiate.

BNM cere băncilor să testeze serviciile ce țin de păstrarea bunurilorFoto: Știri.md

Într-un comunicat de presă al BNM se arată că scopul solicitărilor este de prevenire a riscurilor, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Verificările urmează să se încheie pe 22 octombrie 2019, după care, în cel mult 30 de zile lucrătoare, băncile vor trebui să prezinte BNM rezultatele, dar și un plan de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor depistate”, se arată în comunicat.

Banca Națională a Moldovei este responsabilă de reglementarea prudențială a băncilor și nu reglementează cerințele specifice, tehnice, de securitate etc., acestea încadrându-se la modul general în categoria de riscuri operaționale.

„Actele normative emise de BNM prevăd că băncile trebuie să elaboreze politici interne pentru a gestiona eficient riscurile operaționale la care se expun, inclusiv cele de fraudă internă sau externă, precum și tentativele de fraudă”, se arată în comunicat, care mai menționează că aplicarea acestor norme este indispensabilă pentru protecția eficientă a activelor băncilor.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării