main logo
2384

BNM: Când vom avea în buzunare noile monede de 1, 2, 5 și 10 lei

Pe 28 februarie, Banca Națională a anunțat lansarea și punerea în circulație a noilor monede de 1leu, 2 lei, 5 lei și 10 lei. Unii moldoveni au fost panicați de acest anunț, alții l-au tratat ca atare.

BNM: Când vom avea în buzunare noile monede de 1, 2, 5 și 10 leiCând vom avea în buzunare noile monede de 1, 2, 5 și 10 lei. Foto: BNM

Toți însă se întreabă unde le pot găsi și când vor avea noile monede în propriile buzunare sau portofele.

Contactați de Bani.md, reprezentanții Băncii Naționale au spus că moldovenii vor ține în mână noile monede abia prin luna aprilie, deoarece există o procedură prin care banii vor ajunge în piață.

În primul rând, Banca Națională organizează o campanile națională prin care va familiariza cetățenii despre caracteristicile, elementele de siguranță și importanța acestora. După Campania informațională, care va dura până pe 31 martie 2018, banii vor ajunge în piață prin intermediul băncilor comerciale.

„Băncile își fac anumite prognoze, referitor la cât numerar trebuie să aibă pentru a face față solicitărilor clienților. După 31 martie, băncile vor putea face cerere de numerar de la Banca Națională, în funcție de necesități”, a explicat pentru Bani.md Corneliu Melnic, șeful Direcției operațiuni cu numerar din cadrul BNM, precizând că aceasta este o procedură internațională.

Astfel, în funcție de cererea băncilor, se așteaptă ca noile monede să ajungă în mâinile oamenilor în aproximativ o lună.

Citeşte şi: 

BNM pune în circulație noi monede metalice de 1, 2, 5 și 10 lei. Cum arată

BNM a premiat autorii celor mai bune concepte de design de monedă

Monede noi în Moldova: BNM: Economisim 300 de milioane de lei

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării