main logo
334

BNM: Activele oficiale de rezervă au atins un nou maxim

Activele oficiale de rezervă au atins un nou maxim istoric, 3 miliarde 39 milioane de dolari SUA, potrivit datelor făcute publice astăzi de Banca Națională a Moldovei (BNM).

BNM: Activele oficiale de rezervă au atins un nou maximBNM: Activele oficiale de rezervă au atins un nou maxim

Datele BNM mai arată că activele oficiale de rezervă au crescut față de sfârșitul anului trecut cu 230 milioane de dolari, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Cea mai mare parte din rezerve, respectiv 1,6 miliarde de dolari sunt menținute în valori mobiliare, iar 1 miliard 431 milioane reprezintă disponibilități și plasări la termen, inclusiv în bănci din străinătate. Statisticile, anunțate vineri de BNM, arată situația de la sfârșitul săptămânii trecute.

Ultimele creșteri ale rezervelor valutare sunt determinate de intervențiile BNM pe piața valutară internă sub formă de cumpărări de valută, evoluția cursului valutelor componente ale activelor față de dolarul SUA, veniturile de la gestionarea rezervelor valutare.

Datele Băncii Naționale arată că activele oficiale de rezervă au crescut în 2017 cu 598 milioane de dolari SUA, față de o majorare cu 470 milioane în anul 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării