11 sep, 2019 12:25
140
0
BNM a decis: Rata politicii monetare rămâne neschimbată
11 sep, 2019 12:25
140
0

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis, cu vot unanim, să mențină rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 7,5 la sută anual.

Foto: Știri.md

Astfel, ratele de dobândă la creditele overnight vor fi în continuare de 10,5 la sută anual, iar la depozitele overnight de 4,5 la sută anual, transmite Știri.md. 

Potrivit BNM, în luna august 2019, rata anuală a inflației a evoluat conform prognozei și a constituit 5,5 la sută, menținându-se pentru a patra lună consecutiv în intervalul de variație al țintei.

"Prognoza BNM cu privire la inflație rămâne valabilă, iar presiunile inflaționiste vor continua până la sfârșitul anului în curs. În anul 2020, se așteaptă o temperare a evoluției inflației ca rezultat al evoluției inferioare a prețurilor internaționale la produse alimentare și petrol și cererile externă și internă mai temperate comparativ cu prognozele anterioare", se arată într-un comunicat al instituției. 

De asemenea, executivul BNM a mai decis că normele rezervelor obligatorii se vor menține la nivelul actual - de 42,5 la sută și, respectiv, 17,0 la sută din baza de calcul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter