main logo
483

Bitcoini în valoare de peste 40 de milioane de dolari, furați de hackeri

Binance, unul dintre ele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume, a anunţat că hackerii au retras 7.000 de monede bitcoin în valoare totală de 40 milioane dolari printr-o singură tranzacţie „într-o breşă de securitate la scară largă”.

Bitcoini în valoare de peste 40 de milioane de dolari, furați de hackeri

Hackerii au utilizat „o varietate de tehnologii”, inclusiv mai mulţi viruşi, pentru a obţine o cantitate mare de date, a transmis Binance. Ar putea fi şi alte conturi afectate, dar care nu au fost descoperite încă, potrivit Binance, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Compania va utiliza un fond de asigurare în caz de urgenţă numit Secure Asset Fund for Users pentru a acoperi incidentul, astfel încât niciun utilizator nu a pierdut nimic în final.

Binance a explicat că hackerii au obţinut informaţii despre mai mulţi utilizatori, inclusiv codurile de autentificare prin doi factori. Participanţii din industrie cred că acesta a fost primul caz major de breşă de securitate de pe platforma Binance.

Toate depozitele și retragerile de pe platformă vor rămâne suspendate, în timp ce compania va efectua o analiză aprofundată a securității, care va dura aproximativ o săptămână.

Anul trecut, au fost furate criptomonede în valoare de 950 milioane de dolari de la platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale și serviciile de infrastructură, cum ar fi portofelele, în creștere cu aproape 260% față de anul precedent, a arătat un studiu realizat de compania americană CiptherTrace.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării